Henning Yde, er død, 81 år gammel.

2. maj 2016 By Preben Schmidt In Klubben
Rate this item
(0 votes)

Henning Yde var født i og levede sin barndom i Randers. Han havde sin skolegang i Søren Møllers Gades skole, hvor han var en dygtig og vellidt elev, som efter sin skolegang kom i lære som elektriker hos Wilhelm Thomsen, Hadsten. Efter sin læretid fik han ansættelse hos Aifa, Århus, senere hos Elektro Nico, Randers og til sidst på togvognsfabrikken Skandia, hvor han arbejdede til sin pensionering.

Henning Ydes store fritidsinteresse var svæveflyvning. I drengeårene byggede og fløj han modelfly, men da han blev voksen, fik han lyst til selv at begive sig lufthavet i vold og meldte sig i 1959 ind i Viborg Svæveflyveklub og i 1962 flyttede han over i Østjysk Svæveflyveklub, Randers, som fløj fra Tirstrup flyveplads. I 1963 blev han instruktør og rigtig mange unge mennesker fra Randers og Djursland har fået svæveflyvecertifikat hos ham.

Omkring 1964 flyttede svæveflyveklubben i Århus fra Kirstinesminde flyveplads til Tirstrup flyveplads, hvor de 2 klubber fløj side om side indtil de i 1970 sammen byggede en ny svæveflyveplads ved Rosenholm slot og benyttede samtidig lejligheden til at slutte sig sammen til èn klub – Århus Svæveflyveklub. Henning Yde fik derved flere instruktørkolleger og det passede ham og de nye instruktører rigtig godt. I 1975 flyttede den sammenbragte klub tilbage til Kirstinesminde flyveplads, hovedsagelig på grund af de bedre termikforhold ved Århus, og i årene derefter var Henning Yde en trofast støtte ved udviklingen Århus Svæveflyveklub til en landets største svæveflyveklubber. I den periode deltog han i flere svæveflyve-eskutioner til Spanien. Henning Yde stoppede med flyvningen i 2004 efter at have fløjet 2200 timer og 30.000 km Klubben udnævnte ham til æresmedlem. I 2009 flyttede han på Vorup Plejehjem på grund af tiltagende sygdom. Her sov han stille ind den 13. marts 2016. Han efterlader en søster i Århus og en bror i Randers.

Preben Schmidt.

Svæveflyveinstruktør.

Read 666 times
Login to post comments

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Aarhus Svæveflyveklub