Hans Christian Bertelsen var afsted på DSvU’s talentkursus i august 2012. Her følger hans beretning.

I år har DSvU endelig fået startet talentkurset op igen. Talentkurserne har til formål at gøre juniorpiloterne til konkurrencepiloter. Jeg havde fornøjelsen af at være en del af årets talentkursus, hvor 9 deltagere fra blandt andet Østsjællands, Herning og Silkeborg Svæveflyveklub troppede op på Arnborg. Med ni unge piloter og en noget ungdommelig talenttræner fik vi hurtigt stablet hyggen på benene søndag aften.

Mandag lagde ud med dårlige vejrudsigter. Men det viste sig hurtigt under briefingen, at der ville blive et vindue på halvanden times tid, hvor det ville være muligt at flyve noget stræk. Vi gridede på bane 27 og fik Super Cup’en ud af hangaren så vi kunne komme i luften. Opgaven var lagt efter det lidt tvivlsomme vejr og var derfor kun 101 km. Sammen med tre andre fløj jeg team-flying under næsten hele turen. Fedt fedt fedt!! Alle, pånær en enkelt der måtte lande på drageflyvepladsen kun få kilometer fra Arnborg, nåede hjem.

Efter en succesrig første dag fik vi serveret lækker aftensmad i kantinen, hvor vi straks startede diskussionerne om, hvad der er og ikke er upassende radiobrug, og om hvorvidt lowpasses er farlige. Debatten sluttede, men resulterede i, at tirsdagens opgave havde visse restriktioner.

Dog blev tirsdagens flyvevejr så dårligt, at der ikke kunne gennemføres nogen opgave. Det dårlige flyvevejr fortsatte egentlig resten af ugen. Vi fløj hver dag, men opgaven mandag viste sig desværre at blive den eneste af sin slags. Vi fløj nogle timer i det besværlige vejr, ugen bød på – hvilket giver masser af erfaring! Vi øvede blandt andet formationsflyvning (se herunder).
Anbefales!
Tag for guds skyld til alle de talentkurser m.m. du kan komme til! Du får en masse gratis starter og god mad. Det er spild af flyvning ikke at udnytte de, af unionen, betalte ordninger. Desuden lærer man så meget om at flyve stræk. Har man et mål, der hedder at blive danmarksmester eller måske mere, så er det den eneste rigtige vej at gå, idet man kommer ind i miljøet og lærer folkene at kende. Alle på nationalholdene har i sin tid været på kurserne. Talentkurset er i øvrigt også meget lærerigt i forhold til at skulle stille op til JDM eller DM, du lærer nemlig det flow, som er vigtigt, for at konkurrencen kan køre uproblematisk, og for at du kan få en uproblematisk start/ankomst på din flyvning.

Hans Christian Bertelsen

Kategorier: Konkurrence

0 Kommentarer

Skriv et svar